TSRC Virtual State Meeting

The TRSC will be hosting a Virtual Continuing Education Program Tuesday, September 29 and Wednesday, September 30. This program is designed to fulfill a maximum of 12 Live credit hours, including General Respiratory Care, Adult Critical Care, Neonatal / Pediatric Care and Medical Ethics. Highly acclaimed speakers from across the country have teamed up with the TSRC to offer high quality, low cost continuing education, in a virtual format, to be consumed in the comfort of your own home. You can join us for a half day (3 CRCEs), full day (6 CRCEs), both days (12 CRCEs) or for just the Medical Ethics Session (2 CRCEs of Medical Ethics). Join us both days and save $25.

This “Live” online seminar will utilize the Zoom Seminar platform. Registrants will be emailed the Zoom invitation on Monday, September 28 for the day(s) registered; there will be one link per day. Registrants will only receive CRCE credit for all three criteria met. 1) Register and pay, 2) have verified attendance, and 3) submit an evaluation form. All three must be satisfied to receive credits. If you register for a 1/2-day session, but stay the full day, and submit a full day worth of evaluations, you will only receive half-day credit. There will be a question and answer session at the end of each presentation. Questions are to be submitted through the Q/A Chat Room within the Zoom Webinar platform. Speakers will go through the questions following their presentation and get through as many as time will allow. You will have the option to “Like” a question which will move that question to the top of the list, guaranteeing it will be answered. Speaker contact information will be provided for any questions that were not answered or for any follow up questions you may have pertaining to the presentation.

Evaluations will be submitted through SurveyMonkey. Registrants will receive the link to the evaluations on Monday, September 28 with the link to the Zoom webinar. You will have 2 weeks to submit your evaluations. Following the 2 week period to submit evaluations, the TSRC Program Committee will verify the 3 criteria have been met to receive CRCE credits, and then a digital certificate will be emailed to you at the email address provided upon registration. Please DO NOT use a work email as many facility systems’ firewalls may not allow outside emails or the firewall will block emails with digital attachments. Please use a personal email address.

If you have any questions concerning this event, please email Daniel Schorre – TSRC Program Committee Chair.

Tuesday options

  • Morning Session 9 AM – Noon (3 Hours) – $25
  • Afternoon Session 1 PM – 4 PM (3 Hours) – $25
  • Full Day Session (6 Hours) – $50

Wednesday options

  • Ethics Session – 9 AM – 11 AM (2 Hours of Ethics) – $10
  • Morning Session – 9 AM – Noon (3 Hours) – $25
  • Afternoon Session – 1 PM – 4 PM (3 Hours) – $25
  • Full Day Session (6 Hours) – $50

2 Day Package (12 Hours) – $75

Register Today!

Registration is open through September 26.


Virtual Program Speaker Lineup

Tuesday, September 29

9:00 – 10:00 (1 Hour of General Respiratory Care)

  • NBRC UpdatesLori M. Tinkler – NBRC CEO

10:00 – 11:00 (1 Hour of Adult Critical Care)

  • Can Extubation Failure Be Predicted?David Vines, RRT, PhD

11:00 – 12:00 (1 Hour of Adult Critical Care)

  • Non-Ventilatory Strategies for ARDS Management?Karsten Roberts, MSRC, RRT-ACCS, RRT-NPS

Noon – Break

1:00 – 2:00 (1 Hour of General Respiratory Care)

  • Initiating a Hospital Based Pulmonary Disease Navigator ProgramKimberly Nors, RRT

2:00 – 3:00 (1 Hour of General Respiratory Care)

  • Boldly Going Into the Final Frontier: RTs in Primary CareMichael Hess, MPH, RPFT, RRT

3:00 – 4:00 (1 Hour of General Respiratory Care)

  • Electronic Nicotine Delivery Systems (ENDS) / Vaping: What Healthcare Providers Need to KnowGabrielle Davis, MPH, CTTS, RRT-ACCS, RRT-NPS

Wednesday, September 30

9:00AM – 10:00 (1 Hour Medical Ethics)

  • Ethical Challenges in HealthcareMartha Walrath, BS, MS, RN, RRT-ACCS, RRT-NPS, CPFT, AE-C

10:00 – 11:00 (1 Hour Medical Ethics)

  • Case Studies in Healthcare EthicsMartha Walrath, BS, MS, RN, RRT-ACCS, RRT-NPS, CPFT, AE-C

11:00 – 12:00 (1 Hour of General Respiratory Care)

  • Person First. Patient Last: Equity vs. Equality in Patient EducationGabrielle Davis, MPH, CTTS, RRT-ACCS, RRT-NPS

Noon – Break

1:00 – 2:00 (1 Hour Neo/Ped)

  • Improving Readmission Rate with the Pulmonary Sick PlanJamie White, MHA, RRT-NPS

2:00 – 3:00 (1 Hour Neo/Ped)

  • We all know a Lisa, but let us tell you about LISARuthie Marker, MSRC, RCP, RRT and Margie White, RCP, RRT-NPS

3:00 – 4:00 (1 Hour Neo/Ped)

  • Congenital Diaphragmatic Hernia: What New?Greg Merritt, MS, RRT-NPS